Omgeving

Wandelen
De theeschenkerij is prachtig gelegen in het buitengebied van Harfsen. Midden tussen de weilanden, maar ook bossen en heidevelden liggen om de hoek. Enkele uitgezette wandelroutes in de buurt:

- Ommetje Harfsen - een afwisselende wandelroute van 6,3 km door Harfsen
- Klompenpad Harfsen - nieuw klompenpad van 11 km over boerenland. De theeschenkerij ligt - op de t-splitsing Braakhekkeweg/Kapeldijk - slechts 200 meter van de route. Volg het krijtbord aldaar!
- Vierbekenroute Dorth - wandeling van 12,4 km door Harfsen en Landgoed Dorth
- Gorsselse Heideroute - wandeling van 8,4 km over de Gorsselse Heide 

Fietsen
Het coulisselandschap In de Achterhoek is mooi en afwisselend. De Achterhoek staat bovendien bekend om de goed onderhouden fietspaden en routestructuur. 

Er is een aantal uitgezette fietsroutes die door of dichtbij Harfsen komen. Bijvoorbeeld Rondje Lochem (54 km) of de Berkelroute (45 km).

Of plan je eigen route aan de hand van fietsknooppunten. Theeschenkerij Watertanden ligt dichtbij fietsknooppunt 39 aan de Asselerweg in Harfsen.

In de buurt
Bezienswaardig in de buurt zijn o.a. Huis Verwolde in Laren, Landgoed de Wiersse in Vorden en Museum MORE in Gorssel.

Op steenworp afstand van Harfsen liggen bovendien de steden Zutphen, Lochem en Deventer. Alle drie zeer het bezoeken waard.

Hanzestad Zutphen heeft talloze historische panden, groene hofjes en kleurrijke steegjes. Bezoek hier de Musea Zutphen, het Luxor Theater of de Walburgiskerk. Of struin langs de - net gerenoveerde - IJsselkade.

Lochem heeft een mooi historisch centrum, de Markt is hier zeker een bezoek waard. En vergeet niet het indrukwekkende street art kunstwerk aan de rand van de stad te bekijken (onderdeel van Silo Art tour Achterhoek).

Deventer - ook een hanzestad - heeft bijzondere winkels, prachtige monumentale panden en diverse festivals. Kom je met de auto naar Deventer? Parkeer dan op de Worp en steek vervolgens met het pontje de IJssel over.