Over ons

Historie
In 2013 begon Theeschenkerij Watertanden in de zwarte schuur van het Dijkhuis in Jaarsveld. Al snel werd het een geliefd rustpunt voor wandelaars, fietsers, dagjesmensen én dorpsbewoners. Helaas moest de theeschenkerij in 2017 de locatie verlaten. Na een korte periode met een mobiele versie, verdween de theeschenkerij enkele jaren van het toneel.

Anno 2023 maakt ze een doorstart in Harfsen. Weer in een zwarte schuur, nu in het oosten van het land, in de Achterhoek. Op een schitterende plek, tussen de weilanden, nabij bos en hei. 

 

Sfeer
't Idee is hetzelfde gebleven: een fijne plek waar iedereen - van jong tot oud - welkom is. Waar je terecht kunt voor een kop koffie of glas thee, een stuk taart of een lunch, maar ook voor een glas bier of wijn met een versnapering. 

Op warme dagen zit je buiten op het terras onder de walnotenboom, op koude dagen binnen bij de houtkachel. Een leestafel, een zithoek en een speelhoek geven het gevoel van een huiskamer, waar je de hele dag welkom bent.

Vers, ambachtelijk en duurzaam
Wij koken en bakken met verse producten en gebruiken daarbij zoveel mogelijk onze eigen oogst of biologische producten. Gezond, maar vooral lekker eten vinden wij belangrijk.

De schuur - waarin de theeschenkerij is gevestigd - is grotendeels afgebroken en op ambachtelijke wijze weer opgebouwd. Kijk eens in de nok en bewonder de prachtige constructie.

Qua inrichting houden we van hergebruik: paneeldeuren uit een boerderij in Toldijk, vintage relaxstoelen uit Varsselder en een vitrinekast uit Doetinchem. Geïnspireerd geraakt? Wij geven graag tips over de leukste vintage winkels in de regio!